A GITA és a KILO forradalmi jellege

A Piaggio Csoport a GITA és a KILO, az első Piaggio Fast Forward termékek megalkotásával tovább alakítja a mobilitás jövőjét.

Bemutatjuk a GITA és a KILO-t, az első projekteket, amelyeket a Piaggio Fast Forward (PFF) fejlesztett ki, egy újonnan alapított, a Piaggio által felügyelt, amerikai székhelyű vállalat, amelynek célja a könnyű mobilitás jövőjének úttörése. A Piaggio célja, hogy a jövőre gondolva feltárja a világ közlekedésének evolúcióját, és a jelenlegi alaptevékenységéhez képest sokkal szélesebb körű technológiai megoldásokkal bővítse jövőképét.

A GITA és a KILO forradalmi jellege abban rejlik, hogy képesek támogatni az embereket a mindennapi életben a mozgásukra jellemző különböző tevékenységekben, kiterjesztve az emberek korlátozott működési tartományát és teherbíró képességét. Valójában a mobilitás valódi platformjaként tervezték őket, amely testre szabható és integrálható, hogy megfeleljen a különböző igényeknek számos különböző helyzetben.

Michele Colaninno, a PFF elnöke elmagyarázza: „Ez vezetett bennünket a GITA létrehozásához, hogy valóban megértsük az embereket és szokásaikat, hogy megfelelhessünk igényeiknek. Megértettük, hogy a holnap emberének igényeihez igazodó termékeket kell létrehoznunk, és ezt az embereken keresztül fogjuk megtenni. A sikertörténet a PFF embereiből és csapataiból áll, akik az élő bizonyítékot jelentik. Fiatalok, lelkesek, nem félnek a kihívásoktól, a kultúrák és a szakmaiság olvasztótégelye, akik együttesen a robotika, a mérnöki munka és a formatervezés tökéletes ötvözetét hozták létre.”.

Roberto Colaninno, a Piaggio Csoport elnök-vezérigazgatója, kijelentette: „A Piaggio Csoport a PFF létrehozásával ismét a jövőre, a fiatalokra, a jövő generációira tekint, és nem csupán készen akar állni az egyre összetettebbé váló mobilitási forgatókönyv kihívásaira, hanem vezető szerepet kíván betölteni ebben a változásban. Az innováció, a kutatás és a kíváncsiság az alapja ennek a projektnek, és ezek a fő mozgatórugói.”

A GITA (ami olaszul „rövid utat” jelent) egy intelligens autonóm jármű, amelyet az emberek támogatására terveztek. Akár 18 kg-ot is képes szállítani, valamint megfigyelni és kommunikálni. Akár 35 km/órás sebességet elérve képes követni az emberi kezelőt, és képes önállóan mozogni a feltérképezett környezetben is.

A KILO a GITA nagytestvére, amely tágas, 120 literes rekeszében akár 100 kg-ot is képes szállítani.