A Piaggio Múzeum bekerült a Tripadvisor Hírességek Csarnokába

A világ legnagyobb utazóközössége 2019-ben ismét elismeri Olaszország legnagyobb motorkerékpár-múzeumát.

A Pontederában található Piaggio Múzeum, Olaszország legnagyobb és Európa egyik legnagyobb motorkerékpár-múzeuma bekerül a TripAdvisor® Hírességek Csarnokába, és a látogatók által adott magas pontszámoknak és nagyon pozitív értékeléseknek köszönhetően már ötödik éve kapja meg a Kiválósági Tanúsítványt.

A múzeum 2015 óta minden évben folyamatosan elnyeri a TripAdvisor® elismerését, köszönhetően annak, hogy a múzeum megnyitása óta a világ minden tájáról érkezett 700 000 vendégnek, akik közül 700 000-en látogattak el Pontederába (Pisa tartományban). Mivel a Piaggio Múzeum már az ötödik egymást követő évben kapta meg ezt az áhított díjat, a TripAdvisor® Hírességek Csarnokában is helyet érdemel. A TripAdvisor® a világ legnagyobb utazási platformja, amely 49 piacon van jelen, és havonta mintegy 490 millió egyedi látogatóval büszkélkedhet oldalainak hálózatán.

ciao piaggio

A 2000-ben átadott és 2018-ban jelentősen felújított múzeum nagy kiállítóterei 5000 m2-en terülnek el, és az elegánsan felújított egykori ipari raktárépületekben találhatók, ahol ma több mint 250 történelmi jármű található. Járművek, amelyek több mint száz év érzelmeit, álmait és projektjeit képviselik, amelyek mind Olaszország gazdasági és társadalmi fejlődését kísérték.

Vespa kollekció

A Vespa kollekció, az egyik legismertebb és legkedveltebb olasz márka, rajongókat vonz a világ minden tájáról, és a Piaggio és az Ape márkáknak, valamint az Aprilia, Gilera és Moto Guzzi márkák motorkerékpár- és versenytörténetének szentelt kollekciók szegélyezik.

piaggio múzeum

Nevek, akik kulcsfontosságú fejezeteket írtak a motorkerékpár-történelemben, és akik együttesen 104 világbajnoki címmel büszkélkedhetnek a különböző motorkerékpár-versenyek különböző szakágaiban. Az 1909-es (a Gilera alapításának éve) vagy az 1921-es (a Moto Guzzi születése) hősies gépektől kezdve egészen a Valentino Rossi, Max Biaggi, Loris Capirossi, Manuel Poggiali – mindannyian világbajnoki győztesek – rendkívüli Aprilia motorjaiig.

Ezek mellett az értékes darabok mellett, amelyek némelyike egyedi és megismételhetetlen, a mobilitás teljes története – a vonatoktól a repülőgépekig, a kötélpályáktól a tengeri hajómotorokig – egy olyan vállalat által lefedett terület, amely az olasz történelem része.

További információkért látogass el a múzeum hivatalos weboldalára.